zaterdag 25 januari 2014

Fimokralen en tashangers

Fimo, fimo en nog eens fimo, dat was (bijna) alles wat de klok sloeg hier, de laatste tijd.


Deze tashanger is een bedankje voor Haakjuffie, omdat Miss Sweetheart een tijdje bij ons mocht logereren. Het is nu stil op haar blog vanwege haar gezondheid. Haar antwoord-mail stemde mij verdrietig, het gaat níet goed met haar. Ik heb altijd zo genoten van haar poppen- en knuffel-blogjes, lieve Haakjuffie dank je wel. Je hebt voor mij een bijzonder plekje in de blogwereld.


Verder maakte ik héél veel kralen voor een workshop bij een vrouwendag vandaag (ik kan geen pap meer zeggen... ;-) ). Ik had van te voren mijn kralenbak op de foto willen zetten, maar dat ben ik vergeten. Gelukkig heb ik wel een paar foto's genomen van kralen en bedels die ik maakte en verstuurde, naar Antoinette. De kralen had ik meer van gemaakt en die gebruikte ik ook voor de workshop.


Voor de workshop maakte ik kleine 'boekjes' van vilt. Op de voorkant van het boekje maakte ik met de naaimachine (gelukkig, ik kan het nog) met metallic garen een kruis. In het boekje kwam een bijbeltekst (uit Jesaja, passend bij het thema van deze dag: Van Oud naar Nieuw). De tekst plakte ik erin met Mod Podge, zo werden de 'boekjes' mooi stevig. Het idee kwam zomaar bovenborrelen en ik zal het vast nog vaker toepassen: Je kunt ook een leuk plaatje gebruiken, met een wens, noem maar op. 


Dit is mijn voorbeeld-tashanger:


En dit maakten de dames ervan:




Wat ik bijzonder vond was dat ik tijdens de voorbereidingen voor de workshop zelf bemoedigd werd door deze tekst, toen ik het blogje van Jedidja las. Ik geloof wel, maar niet in toeval! ;-) 

Het was een bijzondere dag vol indrukken. Ik heb ervan genoten en kwam zelf nog met wat leuke dingen thuis: Een goody-bag met spulletjes, o.a. twee tijdschriften, Eva en Jente. Die ga ik heerlijk lezen. En ik kocht een mooi gepimpt blikje en 'Knijn' (mijn jongste dochter stak haar neus ook even om de hoek, de workshop was 5 minuten lopen bij ons huis vandaan ;-) ) bij Myranda, die ook een blog bleek te hebben: http://agiftmyranda.blogspot.nl/. Zo leuk om ideetjes uit te wisselen!


Morgen ga ik nog dwarsfluit spelen bij een kinderdienst in onze gemeente. Ik moet er nu nog even niet aan denken, maar dat komt ook wel goed! :-) 

zondag 19 januari 2014

CAL-dekens

En hier zijn dan de foto's van mijn CAL-dekens. Dit is deken nr. 1, waarmee ik begonnen ben. Ik haak van allerlei bollen garen die ik nog in huis heb. Ik was zo benieuwd hoe het uit zou werken met de kleuren, dat ik voor deze deken verder gegaan ben met het engelse patroon


Waar ik via het blog van Sunflowerjewels achter kwam is, dat Little Wooly de deken bedacht heeft. Daarom ook een link naar haar blog. Haar deken wijkt iets af van het engelse patroon.


Deze deken haak ik van allerlei verschillende soorten garen: acryl, acryl/wol en acryl/katoen-mengsels. De dikte wijkt soms iets af, dat los ik op door met haaknaald 4 1/2 of 5 te werken. Een heel leuke manier om allerlei resten garen te verwerken. Ik geef eerlijk toe dat ik af en toe op mijn handen moet gaan zitten om niet tóch wat Stylecraft-garen te bestellen, maar tot nu toe heb ik de verleiding kunnen weerstaan. Eerst eens flink wat resten wegwerken. Ik ben wel héél benieuwd naar dit garen, dus het zal er zeker nog eens van komen. Wil jij het nu bestellen, dan heb ik een leuke tip voor je, kijk hier maar eens.


Het is de bedoeling dat deze deken als 'ie af is, bij ons in de kamer over de bank komt. Een mooie manier om de kamer op te fleuren, zonder er veel geld aan uit te geven! :-) Ik vind het nu al fijn om naar te kijken, als 'ie in het mandje naast mijn stoel ligt. ;-)


En dit is mijn tweede deken. Die haak ik in het CAL-tempo mee (mijn huiswerk voor deze week moet ik nog doen).  :-) Dat ik met de andere deken al verder ben is heel handig, zo kan ik 'vooruit' kijken voor het kiezen van de kleuren. Deze deken maak ik van witte acryl (een tijdje terug gekocht bij de Aldi), gecombineerd met allerlei andere kleurtjes. Ik gebruik wel het engelse patroon erbij, daar staan zóveel foto's bij en ik merk dat ik dat heel fijn vind.


En deze prachtige sjaal heb ik gewonnen bij de give away van Tuttihaaktenzo. Mijn dochter zei toen ze de envelop open maakte: We kunnen er wel samen mee doen mam, en deed 'm gelijk om. ;-) Dank je wel Yvonne, we zijn er heel blij mee!

zaterdag 11 januari 2014

Hello Kitty

Dit pakketje met Hello Kitty-spulletjes ging afgelopen week op de bus naar Soraya, zij is Hello Kitty-fan. 


Inmiddels is het pakketje aangekomen, heel veel plezier ermee Soraya!
De gehaakte Hello Kitty komt uit een japans haakboek en het hart is een gratis patroon van Karin.


Zo leuk om weer eens een randje om een kaart te haken!


Maandag gaan er nog een paar pakketjes op de bus, allemaal bíjna klaar. Zodra die aangekomen zijn, laat ik er meer van zien.


Deze lieve schaapjes gaf mijn dochter kado aan twee vriendinnetjes die samen een feestje gaven. Het is een patroontje van Tessa, die nr. 3 is geworden bij de wedstrijd voor de Freubelaward. Het zijn mini-schaapjes, maar mijn dochter vond dat ze wel iets groter mochten. Ik maakte de schaapjes met naald 3 1/2 en bijbehorend garen. Voor het 'pruikje' gebruikte ik geen vilt , maar 'harig' garen (ooit bij de Blokker gekocht) dat ik met een paar vasten tussen de oortjes op het koppie heb vast gezet.


Ik ben niet in de prijzen gevallen bij de Freubelaward, maar ik heb genoten van de nominatie op zich en jullie reacties via mijn blog en Facebook, dank je wel! Herriët (nr. 1 met teckel Sam), Inge (nr. 2 met de uiltjes) zijn de andere prijswinnaars, dames allemaal hartelijk gefeliciteerd! Mijn dochter vond het tot het laatst aan toe reuze spannend. Ik kon nog zo vaak zeggen dat ik vast niet zou winnen, dat ging er niet in bij haar, zij is mijn trouwste supporter! :-)


Deze armbandjes gaf ze erbij. De kleurige kralen en de bedel maakte ik van fimo. Jammer genoeg komt de kleur van de gele kraal (lijkt bruinig op de foto) niet goed over. En ik dacht gistermiddag nog wel dat de kleuren altijd zo mooi op de foto komen met mijn toestel. Zo raar, omdat de rest van de kleurtjes wel klopt.

Volgende week hoop ik ook de vordering van mijn Crochet Along-dekens te laten zien. Hier kun je meer informatie vinden over de CAL. Eén deken haak ik mee in het CAL-tempo (elke week een paar toeren), met de andere deken volg ik het engelse patroon. Zó leuk en ontspannend om mee bezig te zijn met de koffie, tijdens autoritjes en noem maar op! Echt een leuk initiatief, ik ben benieuwd hoeveel dekens er uiteindelijk gehaakt worden!

woensdag 1 januari 2014

Afscheid van Miss Sweetheart

Wat gezellig was het om Miss Sweetheart een tijdje bij ons te logeren te hebben! De dag begon altijd hetzelfde. Even nadat ze mij uit bed hoorde gaan, kwam mijn jongste dochter mét Miss Sweetheart en de andere knuffels in het knuffelbedje de trap af.

Miss Sweetheart vierde de kerstdagen bij ons. 


Ze vond het zo gezellig met al die kaarsjes!


Even alles op z'n kop bekijken!


Mmm, is dat een klimboom?


Om kennis te maken met de andere amigurumi, hadden Spooky, Joep, Muisje en Turnvarkentje een kennismakings-spel bedacht: Doorfluistertje! Daar kan je met een heleboel tegelijk aan meedoen. De eerste bedenkt een zin, fluistert die in het oor van de volgende en de laatste zegt dan de zin hardop. 


Miss Sweetheart mocht beginnen en bedacht: Miss Sweetheart gaat binnenkort weer op reis naar Blauw Ruitje. 

Met een hoop gegiechel werd de zin doorgegeven. Nou, daar kwam heel wat anders uit toen 'ie de hele kring doorgefluisterd was! Mini, het kleine bruine konijntje mocht de zin hardop zeggen: Miss Sweetheart eet vanmiddag rijst, en draagt een blauw truitje...


Hahaha, ze hadden een hoop plezier met elkaar en vielen na elke gekke zin letterlijk om van het lachen! 

Voordat het spel kon beginnen was het even puzzelen hoe de knuffels zo netjes in een kringetje te krijgen! :-) Eindelijk had ik het gevonden, ik hielp ze een beetje met sateh-prikkers. 's Avonds riep mijn dochter vanuit haar kamer: 'Mam, waarom zitten er allemaal stokjes in m'n knuffels, ik ging er net op liggen...' Ai, ik was vergeten ze eruit te halen... ;-)


Als ze de kans kreeg kwam Miss Sweetheart er gezellig bijzitten op mijn hobby-kamer. Tussen de potjes verf, pakjes klei en bolletjes garen had ze het prima naar haar zin. Ze volgde nieuwsgierig wat ik allemaal aan het doen was. En bedacht dat ze zelf ook wat wilde maken:


Wat het geworden is?! Dat blijft nog even geheim!


Tja, er is een tijd van komen en een tijd van gaan! Nog even een laatste knuffel...


...en een groepsfoto met haar BFF's (Best Friends Forever), zoals mijn dochter dat noemt!
Dag Miss Sweetheart, een goede reis naar Blauw Ruitje. Je zult daar ook zeker een heel fijne tijd hebben, maar wij zullen je missen!


We hopen dat je het vuurwerk daar meegemaakt hebt, maar we hebben nog niet gehoord dat je aangekomen bent. Helaas, de post is niet meer wat het vroeger was... :-(

De feestdagen waren gezellig. Al was er geen witte kerst, we vonden wel een lieve verrassing in onze tuin: 


De uitwonende kinderen kwamen 'thuis-thuis', op tweede kerstdag aten we gezellig met z'n allen. (Om onderscheid aan te brengen hebben de kamerbewoners het volgende bedacht: Thuis-thuis is het ouderlijk huis, thuis je kamer.)

Tussen Kerst en Oud en Nieuw gingen we de Dode Zee-rollen in Assen bekijken. Nou ja, een paar Dode Zee-snippers eigenlijk... ;-) De bedoeïenen die de rollen gevonden hebben, verkochten die niet in z'n geheel maar versnipperden ze om er zoveel mogelijk geld voor te krijgen... Aan de wetenschappers de taak om het geheel weer in elkaar te puzzelen. Onze zoon is als theologie-student (als hulpje van de professor) bij deze tentoonstelling betrokken. Hij wil graag de wetenschap in. Ik weet wat ik hem volgend jaar als surprise geef voor sinterklaas: Een puzzeldoos met 5000 stukjes... ;-)
Toch wel heel indrukwekkend om de teksten te bekijken die al bestonden toen de Here Jezus op aarde was.  



Oud en Nieuw was heel rustig, té rustig naar de zin van onze twee jongste dochters. De oudsten vierden het allemaal elders. 's Middags gingen we naar de kerk, daarna eten en gezellig kaarsjes aan, sjoelen en hapjes erbij. Uiteindelijk vonden de dames het toch heel geslaagd! En sjoelen gaan we vast nog vaker doen. ;-)

Ik wens jullie allemaal een heel goed en gezegend 2014 toe!